Frisyrer för alla längder



Inbakat

Du behöver: Hårnålar.

 

Den här frisyren är lite inspirerad av antikens Grekland och fungerar lika väl på bröllop som till vardags. Dock kräver den lite fingerfärdighet.


Gör så här: Dela håret i mittbena, ta sedan håret längst fram och gör en inbakad fläta på vardera sida om huvudet. Gör fler vanliga flätor lite varstans i håret. Samla håret i en slarvig knut och fäst ordentligt med hårnålar.


Tips: Om du inte är så skicklig på inbakade flätor kan du be en kompis om hjälp eller göra vanliga flätor som du fäster upp på sidorna.

 

 

 

 

Romantisk

Du behöver: locktång, hårnålar, hårspray

 

Alla passar i en mjuk håruppsättning och du behöver faktiskt inte ha särskilt långt hår alls för att få till denna frisyr.


Gör så här: Börja med att locka hela håret, kamma sedan försiktigt ut lockarna. Dela upp håret i två delar: överhår och underhår. Ta underhåret och fäst det löst i nacken. Dela överhåret i mittbena och fäst sedan slinga för slinga bak på huvudet så att de täcker knuten där bak, låt gärna ändarna hänga löst. Spara några slingor som får hänga fritt. Spraya hela håret.


Tips: Det är lättare att sätta upp håret om det är lite smutsigt.

 

 

Stram knut

Du behöver: löshår, hårtofs, glansspray och hårnålar.

 

En populär frisyr har blivit den enorma knuten. Men bara för att du inte har tre meter hår, betyder det inte att frisyren är omöjlig för dig. De flesta och även hollywoodstjärnorna, använder sig av löshår.


Gör så här: Kamma håret blankt, samla upp det och gör en stram tofs högt upp på huvudet. Om håret är långt, lindar du håret till en knut och fäster med en hårnål. Ta sedan  löshår och linda det runt tofsen. Fäst ordentligt med hårnålar, spraya med glansspray.


Tips: Det finns billiga syntethår som fungerar utmärkt till uppsättningar.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0